Onze Port en Moscatel


Caldas Port Tawny Special Reserve

Vanaf 12 maart beschikbaar, nu al te bestellen.

 

Herkomst: Douro 

Druif: Tinta Cão, Touriga Nacional, Tinta Francisca en andere soorten

Kleur: Amber en iets oranje

Aroma: Caramel en toffee

Smaak: vijgen en beetje kruidig

Alcohol: 19.5 % 

De druiven komen van meer dan 60 jaar oude wijnstokken. Dat geeft mede de intense smaak.

Minstens 8 jaar! rijping op oude Franse eikenhouten vaten. Complexe smaak

Eenmaal geopend is deze port nog maandenlang te bewaren in de koelkast (als dat lukt tenminste want de verleiding kan weleens te groot zijn)

Drinktip? Heerlijk bij allerlei kazen, gedrogd fruit, chocolade of caramel desserts.

Alweer een prachtig product van Alves de Sousa!

Onderscheiden met 2 Gold Medals (Berliner Wein Trophy).

€ 16,90

  • Beschikbaar

Caldas Port Ruby Special Reserve

Vanaf 12 maart beschikbaar, nu al te bestellen.

 

Herkomst: Douro 

Druif: Tinta Roriz, Tinta Barocca, Tinta Cão

Kleur: Diep diep robijnrood

Aroma: Intens fruit, zwarte bessen

Smaak: Bosvruchten, iets peperig. Heel levendig met een lange harmonische afdronk

Alcohol: 19.5 % 

“Best of Tasting in the most complete Ruby Reserve tasting ever made”

Dat zegt Robert Parker en geeft meteen 90 punten aan deze uitstekende port. Verrassend intens. Hij lijkt meer op een top LBV dan een Special Reserve Ruby.

Na 2 dagen nog steeds strak, expressief en elegant.

Deze port zal zich nog verder kunnen ontwikkelen op de fles in de komende jaren.

Maar waarom wachten?

Alweer een prachtig product van Alves de Sousa!

Zo maar een paar onderscheidingen:

2 Gold Medals (Berliner Wein Trophy)

90pts & Best in Category (Weinwelt)

Best Ruby Port of the Year (Vivino)

€ 16,90

  • Beschikbaar

Caldas Port White (50 cl.)

Vanaf 12 maart beschikbaar, nu al te bestellen.

 

Herkomst: Douro 

Druif: Malvasia Fina, Viosinho, Gouveio en andere soorten

Kleur: Helder amber

Aroma: Abrikoos, ahornsiroop, caramel

Smaak: Expressief fluweel, noot, sinaasappelschil en abrikoos

Alcohol: 19 % 

De druiven komen van meer dan 50 jaar oude wijnstokken.

Gemiddeld 7 jaar in betonnen vaten gerijpt (niet met de traditionele rijping in houten vaten om de zuiverheid van fruit te behouden).

Drinktip: Blauwe kazen (Roquefort, Stilton), fruitdesserts (sinaasappeltaart, appeltaart, frambozentaart). Drinktemperatuur 10ºC

5 sterren (maximale classificatie) in Decanter.com. De verklaring voor hun exceptioneel hoge waardering: “... de White Port van Alves de Sousa is niet zomaar een White Port - het heeft zoveel meer complexiteit en karakters. Perfecte balans tussen de zoetheid en de zuurgraad en de droge, nootachtige karakters ”.

Onderscheiden met the Gold Medal (Berliner Wein Trophy).

€ 16,90

  • Beschikbaar

Andresen Cambridge Ice (50cl.)

 

Herkomst: Douro

Druif: Malvasia Fina, Codega, Rabigato, Moscatel, Viosinho.

Kleur: Goudgeel

Aroma: Bloemig, abrikoos, sinaasappelschil

Smaak: fluweelzacht, vol, honing

Alcohol: 20 %

In Portugal maar ook in Nederland wordt meer en meer witte port met tonic als aperitief aangeboden. IJsblokjes erbij, heerlijk.

En natuurlijk ook heerlijk bij zoete desserts en kazen. Met ijs of zonder ijs. Wat heeft je voorkeur?

Na 3 Jaar houtrijping is de oxidatie volledig en daardoor is deze port eenmaal geopend lang houdbaar. Maar lukt het wel om deze heerlijke drank zolang in de koelkast te bewaren?

€ 14,90

  • Beschikbaar

Moscatel de Sétubal Colheita (50 cl.)

 

Herkomst: Terras do Sado (Schiereiland Setúbal)

Druif: Moscatel

Kleur: Amber

Aroma: complex, tonen van jasmijn, tabaksbladeren, honing, gedroogde vijgen en amandelen

Smaak: fris, vol, elegant en evenwichtig, complexe afdronk

Alcohol: 17 %

De gisting van deze godendrank wordt gestopt door toevoeging van alcohol verkregen uit gedestilleerde wijn. De druivenschillen en de uitgegiste wijn blijven nog een half jaar bij elkaar zodat de wijn de volledige smaakstoffen van de druif opneemt. Vervolgens rijpt de wijn 3 tot 4 jaar op oude (armagnac) vaten.

Geweldig bij desserts zoals cake, ijs en andere zoetigheden en heerlijk bij sterke kazen.

Eigenlijk is deze wijn op zich al een dessert!

Serveertemperatuur ca. 12 graden. Misschien nog iets koeler?

Extreem lang te bewaren. Een eenmaal aangebroken fles blijft nog maanden lang houdbaar in de koelkast.

€ 12,90

  • Beschikbaar

Andresen Cambridge LBV (0,75 L)

 

Herkomst: Douro

Druif: Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Amarela en andere

Kleur: Diep Robijnrood

Aroma: Intens, zwarte pruimen, peperig

Smaak: Complex, gedroogde pruimen, fruit, stevig karakter

Alcohol: 19,5 %

Deze late Bottled Vintage is 4 jaar op gecontroleerde wijze geoxideerd in grote houten vaten en daarna verder gerijpt op de fles.

Een mooie begeleider van chocolade cake, pure chocolade, harde kazen of, voor de liefhebbers...... een sigaar.

Een complexe en lange afdronk.

Eenmaal geopend bewaar je de fles, als ie niet meteen opgaat, het best in de koelkast. Net als rode wijn is dit product nog niet uitgeoxideerd, na ca. 4 tot 6 weken kan de smaak wijzigen.

Aanbevolen drinktemperatuur 15 graden maar kan ook koeler al naar gelang je persoonlijke voorkeur.

€ 22,90

  • Beschikbaar

Andresen Cambridge Tawny (0,75 L.)

 

Herkomst: Douro

Druif: Tinta Roriz 30%, Touriga Franca 45%, Tinta Barroca 10%

Kleur: Bruin-lichtrood

Aroma: Gedroogd fruit en rozijnen

Smaak: Elegant, complex en goed in balans

Alcohol: 19,5 %

Lekker bij zoete desserts of blauwe schimmelkazen. Of, waarom niet?: als aperitief.

Deze Tawny port van Andresen is na 5 jaar verblijf in 600 liter houten vaten volledig geoxideerd. Eenmaal geopend bewaar je deze fles maandenlang in de koelkast zonder dat de smaak wijzigt.

Temperatuuradvies is 12 tot 15 graden.

€ 12,90

  • Beperkt beschikbaar